O, Allah'ın salat ve selamı üzerine olsun, Rabbine hamd ederken hutbesinde şöyle demişti: "Biz O'ndayız ve O'nun için" lang="tr-TR" />

O, Allah'ın salat ve selamı üzerine olsun, Rabbine hamd ederken hutbesinde şöyle demişti: "Biz O'ndayız ve O'nun için"> Kutub'un durumunu bilerek evi şöyleydi: (De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın, Allah kâfirleri sevmez)

Mekkeli Fetihler: futuhat makkiyah

Mekke Fetihleri ilham verici alıntılar (... Daha)

Kutub'un durumunu bilerek evi şöyleydi: (De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın, Allah kâfirleri sevmez)

(Arapça orijinal metni kontrol edin ...)


FUTMAK.COM الفتوحات المكية: الصفحة 102 من الجزء Four

Sebepleri ve nasılı hariç ve şöyle buyurmuştur: "Rabbiniz, yalnızca kendisine ibadet etmenizi emretmiştir." Ve "Ey insanlar, siz Allah'a muhtaçsınız." Hiçbir canlının ihtiyacından söz etmemiştir. Allah'tan başka bir şey değildir ve Allah'tan başkasına tapınılmasını da emretmemiştir. O, her şeyin Gözü yani her şeyin Gözü olmalıdır. O, O'ndan yoksundur ve O, tıpkı Allah'ın kullarını belirlediği gibi, ibadet edilenleri de belirlemiştir. Her ibadet edenden, kendisine görev ve tanımla hitap ettiğinde "Ben onun dinleyicisiydim" diyerek, sözleri ancak işitmesi tarafından duyuldu ve aynı şekilde Allah'a kulun onsuz olamayacağı tüm güçleri de duyuldu. Kul ve ibadet edilende kendi kimliğinden başka bir şey ortaya çıkmadığı için onun hikmeti, sebebi ve sebebi, kendisinden ve sonucundan başka bir şey değildi ve sebebi de O'ndan başkası değildi. Çünkü O, kul ve kuldur.

O, Allah'ın salat ve selamı üzerine olsun, Rabbine hamd ederken hutbesinde şöyle demişti: "Biz O'ndayız ve O'nun için


---

(... Başka Bir Rastgele Alıntı)

Fütuhat alıntılarında ara



Bazı içeriklerin Arapçadan Yarı Otomatik olarak çevrildiğini lütfen unutmayın!