Mekkeli Fetihler: futuhat makkiyah

Mekke Fetihleri ilham verici alıntılar (... Daha)

Sorunun yerini bilmekle soru ortaya çıkar ve manaların gözünden perde kalkar ve Muhammed'in huzurundan, Rabbin ismindendir.

(Arapça orijinal metni kontrol edin ...)


FUTMAK.COM الفتوحات المكية: الصفحة 208 من الجزء Three

Anlatıldığı ve var olmadığı hal, buna şahit olmaktan dolayı acı çekmiştir, çünkü bunu yapanın hükmü devletin elindedir ve bu durumun artık hiçliğe şahit olmak ve hayali bir azap çekmek mümkün hale gelmiştir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) sıkıntılı zamanlarda, her durumda hamd Allah'a mahsustur derdi.

Övgüyü gerektiren haller arasında şunlar da vardır: Rahman ve Rahim olan Allah'a hamdolsun, iyi zamanların şartları, değilse bile, her durumdaki övgü, iyi zamanların övgüsünü de kapsar, dolayısıyla kötü zamanlarda da hayırların olduğuna işarettir. övgüsü, hamd, övülenlere ve buna dahil değilse, kötü zamanlar geçirene yapılan övgüdür. Zor zamanlar iyidir. O övgü, zorluk anında övenlerden gelen övgü değildir ve hamd, sıkıntı halinde övenlerden gelen övgüdür. Şüphesiz ki aynı konuda hamdolsun. Dünyada merhamet rengi olmayan hiçbir zarar yoktur. Tıpkı bir mü'minin, öncelikle imana itaat olan itaatle renklendirilmedikçe isyandan kurtulamayacağı gibi. İtaatsizlikte de. Merhu


---

(... Başka Bir Rastgele Alıntı)

Fütuhat alıntılarında ara



Bazı içeriklerin Arapçadan Yarı Otomatik olarak çevrildiğini lütfen unutmayın!